Moderná fasáda by mala byť vkusná a nadčasová, ale najmä čistá


Moderná fasáda je nielen vizitkou celého domu, ale aj dôležitým prvkom, ktorý dotvára jeho atmosféru. Pri výbere materiálov a farebnej palety je preto dôležité zohľadniť nielen aktuálne trendy, ale aj to, ako budú jednotlivé prvky spolu pôsobiť, aký dojem budú zanechávať a či budú vyzerať elegantne aj o niekoľko rokov. Nemenej podstatná je tiež praktickosť – fasáda musí byť v prvom rade odolná a jednoduchá na údržbu, aby si zachovala svoju krásu po dlhé roky.

moderní dům

Moderná fasáda vďaka moderným materiálom

Súčasné moderné fasády sa čoraz viac orientujú na materiály, ktoré domu dodávajú nadčasový vzhľad. Sklo, drevo a prírodný kameň tak patria medzi najpopulárnejšie voľby.

  • Sklo ako súčasť fasády vytvára dojem priestrannosti a prepája interiér s exteriérom. Dobre sa hodí do minimalistických dizajnov, kde je požadovaný čistý, otvorený vzhľad.

  • Drevo zasa dodáva domu príjemný, teplý nádych a prírodný charakter. Je ideálne pre tých, ktorí hľadajú ekologické a trvácne riešenia, no treba myslieť na to, že si vyžaduje pravidelnú starostlivosť.

  • Prírodný kameň prináša eleganciu a pocit luxusu. Často sa využíva ako kontrastný prvok, ktorý výborne dopĺňa hladké povrchy.

Klasická fasádna omietka však aj naďalej zostáva v móde, a to najmä v kombinácii s vyššie spomínanými materiálmi. A zabudnúť nemôžeme ani na tehlové obloženie, ktoré vnáša do moderných fasád prvky tradičného dizajnu, avšak v novom, sviežejšom prevedení.

Prečo je práve biela fasáda domu stále taká obľúbená?

Biela fasáda domu je stálicou, ktorá azda nikdy nevyjde z módy. Je symbolom čistoty, jednoduchosti a sofistikovanosti. Prečo si však práve bielu farbu volí toľko majiteľov nehnuteľností? Biela fasáda domu totiž pôsobí sviežo a vkusne v každom prostredí. Je univerzálna a skvele dopĺňa rôzne architektonické štýly, či už ide o moderný minimalizmus alebo tradičné dizajny. Tiež sa dá jednoducho kombinovať s inými materiálmi a farbami.

Ak vás znepokojuje, že biela fasáda domu bude náchylnejšia na znečistenie, môžete sa spoľahnúť na profesionálne čistenie fasád, ktoré vám pomôže zachovať vzhľad fasády v dokonalom stave.

špinavá fasáda

čistá fasáda

Sivá fasáda domu môže byť prekvapivo štýlovou voľbou!

Aj keď sa sivá fasáda domu môže na prvý pohľad javiť ako príliš nevýrazná, správne zvolený odtieň a kombinácia materiálov ju dokáže premeniť na veľmi zaujímavý prvok. Sivá fasáda domu je čoraz populárnejšia práve pre svoju univerzálnosť a schopnosť nechať vyniknúť iné dizajnové detaily.

V konečnom dôsledku však nie je najdôležitejšie to, aké materiály či farby si zvolíte. Kľúčom je pravidelné čistenie fasád, vďaka ktorému bude vaša moderná fasáda rovnako krásna aj o niekoľko rokov.